Vels šokirao Tursku i plasirao se u osminu finala! /video/

© AP Photo / Naomi BakerGeret Bejl – EURO 2020
Geret Bejl – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Velsa pobedili su Tursku 2:0 u drugom kolu grupe A Evropskog prvenstva. Turska je, nakon poraza od Italije, izgubila i od Velsa, te su joj šanse da prođe dalje minimalne.
Velšani, polufinalisti Evropskog prvenstva iz 2016, iznenadili su Tursku koja je praktično igrala pred domaćom publikom u Azerbejdžanu. Ekipa predvođena Geretom Bejlom ovim trijumfom obezbedila je plasman u osminu finala šampionata Starog kontinenta.
Viđen je veoma dobar i dinamičan fudbal u Bakuu, ali obe reprezentacije imale su jako lošu realizaciju, te su zbog toga viđena dva pogotka.
Prvi gol postigao je Aron Ramzi u 42. minutu. Geret Bejl poslao je odličnu loptu ka Ramziju koji je sjajno primio loptu i proturio je pored Čakira.
Vels je zasluženo došao do tri boda, a mogli su i ubedljivije da slave da su iskoristili nekoliko stopostitnih, kao i penal koji je imao Geret Bejl.
Ramzi je sam propustio dve šanse pre nego što je postiga gol. U 6. i 24. minutu nije uspeo da pogodi iz veoma izglednih situacija. Prvi put mu je odbranio Čakir, a drugi put je šutirao preko prečke.
Konačno u trećem pokušaju mu se posrećilo, te je Vels od 42. minuta vodio. Svoje šanse imala je i Turska, ali uglavnom su to bile sve polu-prilike.
Vels je u 61. minutu mogao da duplira prednost, ali je kapiten Geret Bejl promašio jedaneasterac.
Mogao je ovaj promašaj žestoko da košta ostrvsku reprezentaciju da je Merih Demiral u 88. minutu savladao Vorda. Ipak, golman Velsa sjajno je reagovao i otklonio je opasnost.
Na kraju je viđe još jedan gol u mreži Turske. Bejl je sjajno pronašao, a Robertson je savladao Čakira i postavio konačnih 2:0.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Stepijeva kontra: Francuzi marširaju ka tituli, Nemci će brzo kući
Rusija majstorijom Mirančuka ostala u trci za nokaut fazu! /video/
Mačak Ahil predvideo pobedu Rusije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala