„Užasno iskustvo, neke slike želim da izbrišem iz glave“

© AP Photo / Martin MeissnerDrama tokom utakmice Danske i Finske
Drama tokom utakmice Danske i Finske - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Dramatičan momenat kolapsa Kristijana Eriksena, fudbalera Danske, tokom utakmice Evropskog prvenstva protiv Finske, ostaće zauvek urezan u sećanje njegovih saigrača, o čemu je govorio Martin Brajtvajt.
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Nezapamćena drama sa srećnim krajem /foto, video/
Fudbaler Barselone je „iz prvog reda“ video kako se lekari bore za život njegovog saigrača i prijatelja, koji je doživeo kolaps.
Brajtvajt je dva dana posle umalo tragičnog događaja smogao snage da progovori o tome.
„I dalje sam jako potresen zbog cele situacije, ali najvažnije je da je Kristijan bolje, zato se i ja osećam bolje. Zdravlje je ono što je najvažnije, a ja sam doživeo užasno iskustvo. Želim da neke slike izbrišem iz glave“, naveo je Brajtvajt.
On se sve vreme nalazio pored saigrača koji je bio na ivici smrti, zajedno sa ostalim igračima je formirao „živi zid“ ispred Eriksena kome je ukazivana pomoć.
„Teško je reći kako smo se odlučili na to, sve što se dogodilo, dogodilo se na prirodan način. Razumeli smo da moramo da brinemo o Kristijanu, uradili smo najbolje što smo mogli“, dodao je Brajtvajt.
Eriksen je bio klinički mrtav sedam minuta zbog srčanog zastoja, ali su lekari uspeli da ga povrate, svesnog iznesu sa terena i prebace u bolnicu, odakle je on poslao poruku svojim saigračima sa željom da nastave meč, s obzirom na to da se incident dogodio u finišu prvog poluvremena.
O razlozima za kolaps i dramatičan događaj za Sputnjik sport je govorio doktor Moma Jakovljević, a opširnije o tome u kolumni našeg Petra Milovanovića
► Da li je novac bitniji od života?
► Makedonci tražili najstrožu kaznu za Arnautovića „zbog nacionalizma“ /video/
► Za samo nekoliko dana – dve „golčine“ kakve se retko viđaju /video/
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala