Uoči parlamentarnih izbora u Bugarskoj: Partija „Postoji takav narod“ ima najveće šanse

© Sputnik / Alexey VitvitskyIzbori u Bugarskoj
Izbori u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Bugarska partija „Postoji takav narod“ televizijskog voditelja Slavi Trifonova je zauzela prvo mesto u anketi birača pred ponovljene parlamentarne izbore. Partija bivšeg premijera Bojka Borisova je zauzela drugo mesto, podaci su istraživanja koju je sprovela agencija „Mediana“.
Za partiju „Postoji takav narod“ je glasalo 24 procenta ispitanika, za GERB – 21,4 procenta, na trećem mestu je „Bugarska socijalistička partija“ sa 21,3 procenta, a na četvrtom mestu je proturska partija „Pokret za prava i slobode“ sa 11,2 procenta.
Na petom i šestom mestu su partije koje su inicirale antivladine proteste tokom leta 2020. godine -  koalicija „Demokratska Bugarska“ (7,2 procenata) i „Banditi, napolje!“ (6,9 procenata).
Moguće je da će i partija VMRO BND bivšeg vicepremijera Krasimira Karakačanova uspeti da uđe u parlament. Njegova partija je u sastavu koalicije „Bugarske patriote“ imala 5,1 procenat glasova. Ostale partije u anketi nisu imale dovoljan broj glasova da uđu u parlament, jer nisu osvojile potrebnih četiri procenta glasova.
U istraživanju koje je sprovela agencija „Mediana“ je učestvovalo 1.008 ljudi starijih od 18 godina.
Podsetimo, parlamentarni izbori održani su 4. aprila i na njima je pobedila vladajuća partija GERB Bojka Borisova, ali parlament nije uspeo da formira vladu. Novi parlamentarni izbori su zakazani za 4. jul.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala