Smenjeni šef bugarske obaveštajne službe optužuje: Iza mog otpuštanja stoji Kremlj

CC0 / / Glavni grad Bugarske, Sofija
Glavni grad Bugarske, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Direktor Državne obaveštajne službe Bugarske Atanas Atanasov koji je ranije danas smenjen smatra da je za to odgovoran Kremlj.
„Glavni razlog mog udaljavanja sa dužnosti je duga ruka Kremlja i koordinisane akcije sa jednim poznatim, veoma uticajnim biznismenom koji bi mogao da bude povezan sa Kremljem. Nažalost, u poslednje vreme smo postali svedoci manifestacija najvišeg oblika demagogije, populizma, a prema nekim znacima, čak i diktature“, izjavio je Atanasov za bugarske medije.
Istovremeno, on nije precizirao o kom preduzetniku je reč.
U Bugarskoj je krajem maja smenjen i direktor Državne službe za nacionalnu bezbednost Dimitr Georgiev. On smatra da je razlog za činjenica da je „razotkrio ruske špijunske mreže odgovorne za eksplozije u vojnim skladištima u Bugarskoj u poslednjih deset godina“.
Ranije je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije bugarskom biznismenu Vasilu Božkovu koji je, prema optužbama, navodno pokušao da stvori u Bugarskoj određeni kanal preko kojeg bi „ruski lideri mogli da vrše pritisak na bugarske državne službenike“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala