Šef poslaničkog kluba DF-a: Da smo znali kako će da se ponaša, Krivokapić ne bi bio na tom mestu

© Sputnik / Nebojša PopovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Poslanici DF, SNP i Demokrata neće glasati za smenu crnogorskog ministra pravde Vladimira Leposavića, rekli su predstavnici tih partija u Skupštini gde se raspravlja o zahtevu premijera Zdravka Krivokapića za razrešenje ministra. Šef kluba DF Slaven Radunović poručio je Krivokapiću da ne bi bio na tom mestu da su znali kako će se ponašati.
Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović saopštio je da je premijer Krivokapić, kako kaže, ishitrenim potezom doveo u situaciju da se rasprava u Skupštini više tiče njega nego Leposavića.
Za ovakvu odluku je, kako kaže, potrebno da se prvu obezbedi većina, prenosi RTCG.
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
„Ja sam napravio grešku“: Krivokapić o Leposaviću u Skupštini Crne Gore /video/
Radunović je ponovio da DF neće glasati za smenu Leposavića.
„Znate li da otvarate Pandorinu kutiju, da svako od vas može da bude smenjen sa jednim glasom opozicije. Šta ćemo da radimo ako se DPS ne pojavi, pa ne bude smenjen Leposavić. Nećete valjda napraviti presedan i reći, nema veze nastavljamo da radimo“, naveo je Radunović.
„Da smo mi znali kako ćete vi da se ponašate od momenta od kada je ostvarena pobeda vi sigurno ne biste tu bili“, zaključio je Radunović.
Poslanik Demokrata Boris Bogdanović kazao je da je ministar Leposavić izjavama o Srebrenici rasplamsao nove podele i dao pogonsko gorivo bivšem režimu, te da je svojim izjavama oslabio položaj Crne Gore u svetu.
„Ako na ostavku ministar nije spreman, svi treba da znaju da ga sa opozicijom nećemo smenjivati, jer ga sa opozicijom nismo ni birali“, poručio je Bogdanović.
Ako za posledicu budemo imali pad Vlade, onda, dodaje Bogdanović, oni koji nisu bili spremni na ostavke neka preuzmu odgovornost za posledice.
Bogdanović je kazao i da je ubeđen da je „ovo deo kampanje posvađaj komšije“.
Poslanik SNP-a Dragan Ivanović kazao je da se neprijatno oseća, povodom rasprave o smeni Leposavića. Pitao je aktuelnu vlast da li misle da će im građani sve oprostiti samo da se DPS ne vrati. Saopštio je i da u novoj većini nema saradnje.
„Stvari rešavamo sporo i sada se postavlja pitanje ko će sa kim da glasa za rešenje ministra pravde. SNP-u ne pada na pamet da sa DPS-om glasa za smenu Leposavića, po cenu da se sutra održe izbori”, naveo je Ivanović.
Poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić kazala je da će ona glasati za smenu Leposavića.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala