Može li Kurti da se pomiri sa srpskim „nikad“ /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Očekivano zaglibljeni u dijametralno suprotnim stavovima između zahteva za priznanje samoproglašenog Kosova i srpskog „nikad“ u odgovor na to. U takvoj atmosferi protekla je nova runda dijaloga Beograda i Prištine, prva otkad je vladu u Prištini preuzeo Aljbin Kurti.
Nespreman čak ni na suštinski razgovor o nestalima, Kurti ipak tvrdi da je izneo „konstruktivne predloge“. Jedan od njih je i da kosmetski Srbi umesto Zajednice srpskih opština, koja im, kako kaže, ne bi koristila, dobiju nacionalno veće, po uzoru na savet koji ima albanska nacionalna manjina u Srbiji. Ipak, i pored nepomirljivosti Prištine, dijalog će biti nastavljen.
Ima li ikakvog prostora za kompromis? Šta je o razgovorima Vučića i Kurtija Žozep Borelj rekao Džou Bajdenu? Da li Briselski sporazum i dalje važi ako ga poštuje samo Srbija i da li je onda moguć povratak na pređašnje stanje? Šta ako kosovska policija krene na sever? Kako uprkos pritiscima Zapada sve više građana Srbije smatra da Kosovo i Metohija nije izgubljeno?
O tome šta čeka Kosmet posle prvog susreta Vučića i Kurtija u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore politički analitičar Dragomir Anđelković i srpski političar, nekadašnji šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuku Sputnjika ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala