Mirotić zablistao i proslavio titulu sa legendom – uz tri prsta /foto, video/

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaNikola Mirotić i Pau Gasol
Nikola Mirotić i Pau Gasol - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Nikola Mirotić, košarkaš proglašen sportistom 2020. godine u izboru Sputnjik Srbija, osvojio je titulu šampiona Španije sa ekipom Barselone, a posebno je bio zapažen njegov način proslave trofeja sa legendarnim Pauom Gasolom.
Pročitajte još Sputnjikov sportista godine: Tihi heroj glasnih dela – Nikola Mirotić
Mirotić je bio najefikasniji igrač u drugoj utamici finala španskog prvenstva protiv Real Madrida, ubacio je 27 poena u pobedi rezultatom 92:73.
Zanimljivost je da se Mirotić posle utakmice „pozdravio“ sa Gasolom na poseban način – sa tri spojena prsta, u poslednjoj utakmici legendarnog košarkaša u profesionalnoj karijeri.
Mirotić je ranije govorio koliko je Gasol bio bitan za njegov razvoj, kako košarkaški, tako i ljudski, u španskoj reprezentaciji, ali i u NBA ligi.
Gasol se proteklog leta vratio u Barselonu sa ciljem da odigra poslednju sezonu, a svoju briljantnu karijeru je krunisao trofejem šampiona Španije, koji je i podigao zajedno sa kapitenom ekipe Pjerom Oriolom.
„Da, da, ti, dođi ovamo“, istakao je komentator u duhovitom tonu, pošto je Oriola pozvao Gasola da zajedno podignu trofej.
​► Durent zasenio Janisa! /video/
► Đorđević doneo titulu posle 20 godina – pa nije dobio novi ugovor
► U Denveru se priča o Jokiću i Srbiji – uz „zabrinutost“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala