Eksplodirao automobil-bomba u vojnoj bazi: Povređeno 36 ljudi u Kolumbiji /video/

Pratite nas
Dve jake eksplozije dogodile su se u vojnoj bazi u kolumbijskom gradu Kukuti, a u njima je povređeno 36 ljudi, od kojih dvoje civila.
Kolumbijski ministar odbrane Dijego Molano potvrdio je da je eksplodirao automobil-bomba u bazi 30. brigade kolumbijske armije.
Kako je dodao, od 36 povređenih, troje je u teškom stanju. Molano je nazvao napad „terorističkim aktom“ i objasnio da su dva muškarca ušla u bazi belim „Tojotinim“ pik-apom, predstavljajući se kao zvaničnici i da su oni podmetnuli eksploziju, preneo je RT.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Odgovornost za napad još niko nije preuzeo, a Molano je rekao kako je početna hipoteza da su napad izveli pripadnici pobunjeničke levičarske Nacionalne oslobodilačke armije, te da su pod sumnjom i „disidenti iz same vojske“.
​Snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju veoma jaku eksploziju, koja je oštetila ne samo bazu, već i zgrade u obližnjem naselju.
​Kolumbijski predsednik Ivan Duke kazao je da je naredio ministarstvu odbrane da započne hitnu istragu.
Iako je primirje između kolumbijske vlade i brojnih naoružanih frakcija koje sukobljavaju decenijama, potpisano još 2016. godine, u ovoj zemlji se događaju povremeni napadi na vojsku i policiju.
Poslednja eksplozija u Kukuti dogodila se usred antivladinih demonstracija koje traju još od aprila i u kojima je do sada poginulo 50 ljudi.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala