Italija pregazila Švajcarsku! /video/

© AP Photo / Alessandra TarantinoFudbaleri Italije – EURO 2020
Fudbaleri Italije – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Italije pobedili su Švajcarsku 3:0 i plasirali su se u osmini finala Evropskog prvenstva.
Izabranici Roberta Manćinija nastavili su sa odličnim partijama, te su posle rutinske pobede nad Turskom savladali i Švajcarsku. Junak domaće selekcije bio je talentovani Manuel Lokateli koji je postigao oba gola.
Švajcarska je, barem na papiru, trebalo da pruži najjači otpor Italiji u grupi A, ali nismo videli ni „o“ od otpora. Od prvog do poslednjeg minuta „azuri“ su dominirali i na kraju su zasluženo pobedili.
U 11. minutu zapretio je Imobile, minut kasnije Insinje, a u 19. minutu videli smo gol u mreži Švajcarske. Ipak, VAR ga je poništio jer je Đorđo Kjelini igrao rukom.
Iskusni štoper Italije morao je da napusti teren u 24. minutu zbog povrede. To nije omelo Italijane, nastavili su da napadaju i u 26. su postigli novi pogodak.
Ovoga puta nije bilo potrebno za VAR, Berardi je sjajno prošao po desnom boku, još bolje je centrirao, a akciju je pratio Lokateli. Mladi Italijan natrčao je na loptu i poslao je u mrežu Švajcarske.
Do kraja poluvremena Italija je imala još jednu šansu preko Spinacole, ali mreža je mirovala, te se na petnaestominutnu pauzu otišlo sa rezultatom 1:0. Švajcarska nije stvorila nijednu pravu šansu u prvom periodu igre.
Odmah u nastavku videli smo još jedan gol i ponovo je u centru pažnje bio Lokateli. Ovoga puta uputio je snažan udarac sa ivice kaznenog prostora, a golman Švajcarske nije imao šansu.
Italija je do kraja susreta uspela da postigne još jedan gol. Ćiro Imobile nikako nije uspevao da pronađe put kao mreži Švajcarske, propustio je nekoliko prilika, ali je u 89. konačno pogodio.
„Azuri“ u poslednjem kolu igraju protiv Velsa i ta utakmica odlučiće prvoplasiranu ekipu grupe A. Švajcarska putuje u Baku gde je očekuje duel sa Turskom.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Vels šokirao Tursku i plasirao se u osminu finala! /video/
Stepijeva kontra: Francuzi marširaju ka tituli, Nemci će brzo kući
Mačak Ahil predvideo pobedu Rusije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala