„Idi dođavola! Nipošto!“ - Osnivač Pink Flojda odbio primamljivu ponudu prvog čoveka Fejsbuka

© AP Photo / Owen Sweeney/Invision/APGitarista Rodžer Voters
Gitarista Rodžer Voters - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Jedan od osnivača legendarnog benda „Pink Flojd“ Rodžer Voters uz oštre reči je odbio molbu osnivača Fejsbuka Marka Cukerberga da dobije prava na drugi deo pesme „Another Brick in the Wall“. Na predlog Fejsbuka da mu za „ogromnu“ sumu novca odobri pravo na korišćenje pesme u promotivnom filmu kompanije Voters je odgovorio: „Idi dođavola“! Nipošto!“
Nastupajući na forumu organizovanom u znak podrške osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu Voters je pročitao Cukerbergovo pismo, a potom je rekao:
„Ovo je molba za pravo da se koristi moja pesma Another Brick in the Wall 2 za snimanje filma kojim bi se popularisao Instagram. Eto, zvanična poruka od Marka Cukerberga na moju adresu... i nuđenje ogromne sume novca... Moj odgovor je: Idi dođavola! Nipošto!“.
Video-snimak ovog nastupa je na svom jutjub kanalu objavila njujorška organizacija The People's Forum NYC, koja je organizovala forum.
Muzičar je naglasio da neće da učestvuje u „budalaštini“ koju je predložio Cukerberg.
U svom obraćanju kompanija je, prema Votersovim rečima, saopštila da je osnovna ideja pesme „veoma aktuelna i neophodna danas“, da govori o vanvremenskom karakteru kompozicije.
„Oni žele da je iskoriste da bi Fejsbuk i Instagram učinili moćnijim i većim nego što jesu, da bi nastavili da cenzurišu sve nas u ovoj prostoriji i da ne bi dozvolili da ova priča o Džulijanu Asanžu dopre do javnosti“, rekao je Voters.
Osnivača Fejsbuka on je nazvao „jednim od najmoćnijih budala na svetu“ i „sitnim kopiletom“.
Inače, Rodžer Voters ima stranicu na Instagramu, s oko milion pratilaca.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala