Građani protiv smene Leposavića: Počeo miran protest ispred Skupštine Crne Gore

© Sputnik / Nebojša PopovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Ispred Skupštine Crne Gore počelo je okupljanje građana koji podržavaju ministra pravde  Vladimira Leposavića i koji se protive njegovom razrešenju, javlja In4s.
Podsetimo, poslanici parlamenta Crne gore raspravljaće danas o predlogu razrešenja ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić dostavio je 6. aprila Skupštini predlog za razrješenje Leposavića, nakon što je aktuelni ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava, tokom odgovora na poslanička pitanja u crnogorskom parlamentu kazao „da je spreman da prizna da se u Srebrenici desio genocid, kada se to nedvosmisleno utvrdi“.
Naime, Leposavić je 26. marta tokom sednice parlamenta izjavio da je spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio genocid “kad se to i nedvosmisleno utvrdi“.
Demokratski front i Demokrate poručili su da neće podržati razrešenje ministra pravde. Građanski pokret (GP) URA glasaće u Skupštini za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, saopštio je predsednik te stranke Dritan Abazović, a kasnije i potvrdila poslanica URA-e Suada Zoronjić.

DPS bojkotuje rad Skupštine

Šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković ranije je poručio da će stav te partije o učešću na sjednici Skupštine na kojoj će se glasati o inicijativi za razrešenje Leposavića, biti poznat kad to pitanje dođe na dnevni red parlamenta.
DPS je početkom maja najavio bojkot Skupštine Crne Gore. Rok trajanja bojkota nisu odredili, ali su razlozi jasni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala