Federerova agonija se nastavlja

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIRodžer Federer na turniru u Ženevi
Rodžer Federer na turniru u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Švajcarac Rodžer Federer koji se neočekivano povukao sa Rolan Garosa, doživeo je šokantnu eliminaciju u drugom kolu turnira u nemačkom Haleu. Od njega je u tri seta bio uspešniji Kanađanin Feliks Ože-Alijasim rezultatom 4:6, 6:3, 6:2.
Favorizovani Rodžer Federer očekivano je bolje otvorio susret i rešio je prvi set u svoju korist - 6:4. 
Hju Džekmen - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Superheroj je pronašao superčoveka: Jedan jedini – Novak Đoković!
Iskusno je 39-godišnji Švajcarac napravio samo jedan brejk u tom uvodnom setu, u sedmom gemu što je bilo dovoljno da prebaci pritisak na rivala.
Ipak, zaostatak od jednog seta nije poremetio Alijasima, koji je počeo da igra bolji i brži tenis, što je nateralo Federera da greši. 
Igralo se gem za gem sve do petog gema, kada je 21. reket sveta „ukrao“ servis rivalu. Do kraja je rutinski čuvao svoj, što je bilo dovoljno da se vrati u meč.
I onda su očigledno godine i fizička sprema došle do izražaja. Rodžer, koji se povukao sa Rolan Garosa zbog problema s kolenima, koja je operisao, te je godinu dana bio na rehabilitaciji, nije mogao da parira znatno mlađem Feliksu.
​Već na otvaranju trećeg seta, Kanađanin je napravio brejk, zatim ga je potvrdio, da bi u trećem usledilo novo „otimanje“ servisa za ogromnih 3:0.
Ispostavilo se da je to više nego dovoljna zaliha da na kraju 20-godišnji Feliks slavi sa 2:1 u setovima, dok je Federer krajnje neočekivano već u drugom kolu završio takmičenje na travnatoj podlozi, što jasno ukazuje na to da godine uzimaju danak kod velikog šampiona i vlasnika 20 Grend slem titula.
► Emocije pokosile Endija Marija /video/
► „Iz Srbije dolazim, ponosim se tim“ /video/
► „Demoni“ ponovo izašli iz Medvedeva, uplašila se i njegova žena /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala