Zelenski: Ne treba da molimo za članstvo u NATO, zaslužujemo ga; Zaharova: Još treba i da im plate?

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski kaže da Ukrajina zaslužuje da bude pozvana u članstvo u NATO, a ne da moli za prijem. „Još treba i da im i plate?“, prokomentarisala je njegovu izjavu portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.
Ranije danas Zelenski je novinarima na forumu o ekonomiju u Urajini novinarima rekao da Kijev čeka poziv za pristupanje Alijansi.
„Smatram da Ukrajina zaslužuje više. Mi zaslužujemo da budemo jedna od ravnopravnih članica u Alijanse, da budemo među moćnim zemljama. Nas traba da pozovu, smatram da je to pošteno. Ne treba da molimo“, rekao je ukrajinski predsednik.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Prema njegovim rečima, Ukrajina je u odnosu sa NATO izabrala politiku željenog gosta za razliku od nekih političkih snaga koje su zemlju samo na rečima približile Alijansi.
„Mi imamo drugačiju politiku. To je unutrašnja, čvrsta pozicija koja se odnosi na poštovanje Ukrajine kao države, nacije“, rekao je Zelenski.
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba je izjavio da Ukrajina očekuje da naredne godine dobije Akcioni plana za članstvo u NATO.
Ova izjava nije promakla portparolki ruskog MIP.
„Još treba i da im plate?“, upitala je ona u komentaru na Telegramu.
Podsetimo, lideri NATO su juče na samitu u Briselu podržali pravo Ukrajine i Gruzije da pristupe Alijansi i istakli značaj sprovođenja reformi. Oni, međutim, nisu naznačili rok mogućeg pristupanja te dve zemlje toj vojnoj organizaciji.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala