Stena! /foto, video/

© AP Photo / Evgenya NovozheninaMilan Škrinijar
Milan Škrinijar - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Pratite nas
Potpuno neočekivano fudbaleri Poljske i Slovačke su priredili pravi spektakl na Evropskom prvenstvu, a prva zvezda meča bio je defanzivac slovačkog tima Milan Škrinijar, strelac pobedonosnog gola.
Vojčeh Ščensni - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pao je i neželjeni rekord – Hrvat više nije „najbrži“ /video/
Slovačka je iznenađujuće savladala favorita Poljsku sa 2:1, u meču koji je obeležio prvi crveni karton na turniru, dobio ga je Poljak Gžegož Krihovjak.
Takođe, tokom meča je viđen i najbrži autogol na Evropskim prvenstvima, na račun Slovačke je upisan golmanu Poljske Vojčehu Ščensnom.
Ipak, prva zvezda duela bio je Šrinijar, fudbaler Intera, defanzivac koji je postigao gol za 2:1 i pobedu Slovačke.
Stameni štoper je prethodno obavio lavovski posao u odbrani, potpuno je zaustavio jednog od najboljih napadača na svetu Roberta Levandovskog i onemogućio Poljsku da zapreti preko svoje prve zvezde.
Škrinijar je odigrao toliko dobru utakmicu da nije skrivio nijedan faul, imao je 94 odsto uspešnosti u dodavanjima, deset puta je izbio loptu, kao pobednik je izašao iz pet direktnih duela na zemlji, iz dva u vazduhu, tri puta je presekao loptu i dvaput je na taj način reagovao u kaznenom prostoru.
​Herojska partija 26-godišnjeg centralnog defanzivca, za veliku pobedu Slovačke!
O potencijalnim iznenađenjima na Evropskom prvenstvu za Sputnjik sport je u emisiji Miljanov korner govorio nekadašnji reprezentativac Rade Bogdanović.
► Za samo nekoliko dana – dve „golčine“ kakve se retko viđaju /video/
► Da li je novac bitniji od života?
► Kako se stvara remek-delo? /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala