Slavlje Francuza – šampioni sveta pobedili Nemačku! /video/

© AP Photo / Matthias HangstFudbaleri Francuske slave gol na meču protiv Nemačke – EURO
Fudbaleri Francuske slave gol na meču protiv Nemačke – EURO - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Francuske pobedili su Nemačku 1:0 u prvom kolu grupe F Evropskog prvenstva. Aktuelni šampioni sveta slavili su autogolom Matsa Humelsa u utakmici koja je opravdala epitet derbija.
Iako je na utakmici viđen samo jedan pogodak i to autogol, gledali smo dobar, dinamičan fudbal u kom su na kraju odlučile sitnice.
Igrao se 20. minut kada se desio ključni detalj. Pol Pogba poslao je odličnu loptu ka Lukasu Ernandezu koji je ušao u kazneni i poslao oštru loptu u srce šesnaesterca.
U tom trenutku Mats Humels je želeo da otkloni opasnost, ali bio je nespretan i poslao je loptu iza leđa Manuela Nojera.
Nemci u nastavku poluvremena zaigrali nešto bolje, pretili su Tomas Miler i Toni Kros, ali mreža Huga Ljorisa je mirovala.
Domaći fudbaleri najveću šansu imali su u 38. minutu. Gundogan je bio u odličnoj poziciji za gol, ali je loše zahvatio loptu, te je šutnuo pored gola.
Do kraja poluvremena nije bilo više golova, pa je Francuska imala minimalnu prednost.
Nastavak utakmice doneo je dosta uzbuđenja. Igralo se u sjajnom tempu, a prvi su šansu imali Francuzi. Adrijen Rabio je pogodio stativu i na semaforu je ostalo 1:0.
Samo dva minuta kasnije Nemačka je imala odličnu šansu. Serž Gnabri je šutirao, a udarac mu je završio malo iznad prečke.
Igralo se u odličnom tempu, ali ne zadugo jer je par prekida uticalo na to da se malo stane na loptu. Ni to nije dugo trajalo, te smo do kraja gledali odličan duel.
U 66. minutu Kilijan Mbape zatresao je mrežu Manuela Nojera, ali nalazio se u ofsajdu, pa je pogodak poništen.
U 77. minutu ponovo se u centru pažnje našao Mbape. Brzonogi napadač uspeo je da pretrči Matsa Humelsa, ali je štoper Nemačke u poslednjem trenutku reagovao ispred njega.
Nemci su pokušavali, ali su im napadi bili jalovi. Nisu urodile ni promene, a imali su i sreće da ne prime drugi gol. Francuskoj je u 85. minutu ponovo poništen gol zbog ofsajda.
Nemačkoj nije pomoglo ni šest minuta nadoknade, jednostavno nisu uspeli da pronađu put ka golu Huga Ljorisa i Francuska zasluženo odnosi tri boda.
Padobranac šokirao svet – sleteo na stadion i poslao snažnu poruku /foto, video/
Dan Kristijana Ronalda, ali ne i Matsa Humelsa!
Selektor „azura“ pred rekordom starim 83 godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala