Ronaldo oborio rekord – šampion Evrope izbegao blamažu!

© AP Photo / Bernadett SzaboKristijano Ronaldo – EURO 2020
Kristijano Ronaldo – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Portugalije pobedili su Mađarsku 3:0 u prvom kolu grupe F Evropskog prvenstva. Kristijano Ronalda na ovoj utakmici postao je najbolji strelac u istoriji šampionata Starog kontinenta.
Aktuelni šampioni Evrope jedva su slomili otpor Mađarske, pošto su u roku od tri minuta postigli dva gola – u 84. i 87. minutu. Konačan rezultat postavio je drugim pogotkom na utakmici Kristijano Ronaldo u 92. minutu.
Ronaldo je ovom susretu postigao 10. i 11. gol u karijeri na Evropskim prvenstvima, te je postao rekorder.
Meč ste mogli da pratite tekstualnim putem uz naš blog.
Iako rezultat 3:0 ne govori da smo gledali ujednačen fudbal, Mađarska je i te kako pokazala zube šampionu Evrope i bila je blizu boda.
Domaći fudbaleri u 80. minutu uspeli su i da postignu gol, ali je zbog ofsajda poništen. Držali su se odlično Mađari, igrali su hrabro, ali fortuna je bila na strani Portugalije.
U 84. minutu lopta je srećom došla do Gereira koji je instinktno reagovao i udarcem u donji desni ugao savladao je Gulašija.
Za samo tri minuta gosti su uspeli da postignu još jedan gol. Tragičar je bio Vili Orban koji je do 84. minuta igrao savršen meč. Štoper Lajpciga oborio je Silvu i arbitar je pokazao na belu tačku.
Loptu je uzeo Kristijano Ronaldo i bio je nepogrešiv. Ovim pogotkom postao je najbolji strelac u istoriji šampionata Starog kontinenta.
Mađarska je posle ovog gola bila potpuno slomljena i do kraja utakmice primila je još jedan gol. Ponovo je u centru pažnje bio Kristijano Ronaldo koji je svojim drugim, a ukupno trećim golom Portugalije, postavio konačnih 0:3.
Portugalija je teže nego što je bilo ko očekivao pobedio i u narednom kolu ih čeka duel sa Nemačkom u Minhenu, dok će Mađari dočekati Francuze.
Standings provided by SofaScore LiveScore
„Ludnica“ u komšiluku – 70.000 ljudi na „Puškašu“ /foto, video/
Drulović za Sputnjik: Ronaldo će uraditi sve da obori rekord, a Nemci su – Nemci
Ronaldova lekcija iz zdravog života /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala