„Munjeviti udar“: Uzbunjeno više od 15.000 srpskih vojnika /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbraneProvera se realizuje kako bi se utvrdio dostignuti nivo operativnih sposobnosti Generalštaba, komandi i jedinica za izvršenje dodeljenih zadataka.
Provera se realizuje kako bi se utvrdio dostignuti nivo operativnih sposobnosti Generalštaba, komandi i jedinica za izvršenje dodeljenih zadataka. - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Pratite nas
Rano jutros je počela provera borbene gotovosti komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije po direktivi vrhovnog komandanta VS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića,.
Provera se realizuje kako bi se utvrdio dostignuti nivo operativnih sposobnosti Generalštaba, komandi i jedinica za izvršenje dodeljenih zadataka, a počela je uzbunjivanjem više od 15.000 pripadnika Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Jutrošnje aktivnosti predstavljaju uvod u Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, koju na osam lokacija širom Srbije u sadejstvu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbraneMunjeviti udar 2021.
Munjeviti udar 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Munjeviti udar 2021.
"Tokom vežbovnih aktivnosti biće realizovano više taktičkih vežbi i taktičkih vežbi sa bojevim gađanjem, a najkompleksnija će biti združena vežba sa bojevim gađanjem ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije, koja će se održati 27. juna na privremenom poligonu „Pešter“. Tada će se državnom rukovodstvu prikazati odlučnost, uvežbanost, vatrene mogućnosti i visok nivo sadejstva i saradnje jedinica Vojske Srbije za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Republike Srbije", navodi se u  saopštenju.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbraneZdružena taktička vežb asa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, izvodi se na osam lokacija širom Srbije.
Združena taktička vežb asa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, izvodi se na osam lokacija širom Srbije. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Združena taktička vežb asa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, izvodi se na osam lokacija širom Srbije.
Na kraju vežbe, 28. juna, biće organizovan otvoreni dan u Kragujevcu, kada će građani biti u prilici da pogledaju prikaz najnovijih sredstava ratne tehnike Vojske Srbije i sredstava iz razvoja.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbraneZdružena vežba „Munjeviti udar 2021“
Združena vežba „Munjeviti udar 2021“ - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Združena vežba „Munjeviti udar 2021“
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala