Lajčak o dijalogu Beograda i Prištine: Bitno da se dogodio

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiroslav Lajčak
Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Pratite nas
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je nakon nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu da dijalog nije bio lak, ali da je važno da se dogodio.
"Oba lidera su imala vrlo otvorenu i direktnu razmenu stavova u vezi sa onim šta svaki od njih očekuje od dijaloga. Ono što je važno za Evropsku uniju je da su oba lidera potvrdila da nema drugog puta za normalizaciju odnosa osim normalizacije odnosa između Kosova i Srbije", izjavio je Lajčak, a preneo Tanjug.
Lajčak napominje da su se obe strane obavezale da će raditi na sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa kroz dijalog i da će se proces dijaloga nastaviti do kraja jula.
"EU, kao i građani Srbije i Kosova, imaju visoka očekivanja od dvojice zvaničnika da će prevazići nasleđe prošlosti i usmeriti Kosovo i Srbiju ka zajedničkoj evropskoj budućnosti", poručio je Lajčak.
Delegaciju Beograda predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prištinsku stranu premijer privremenih institucija Aljbin Kurti, dok EU predstavljaju šef diplomatije Žozep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je rekao novinarima da je rezultate sastanka izlišno i komentarisati i da apsolutno ništa nije dogovoreno.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala