Kremlj: Samit Putin-Bajden trajaće oko pet sati

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Pratite nas
Susret predsednika Rusije i Amerike, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, trajaće četiri-pet sati sa pauzama i promenama formata, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Da, predviđeno je da pregovori traju oko četiri, pet sati s pauzama i promenom formata“, rekao je Peskov novinarima na redovnom brifingu.
Peskov je, takođe, rekao da će konferencija za medije predsednika Putina biti održana odmah posle sastanka sa Bajdenom.
„Ne znam da li će biti pres konferencije Bajdena, ali mogu zvanično da potvrdim da će Vladimir Putin obratiti medijima čim se završe rusko-američki pregovori. Vreme održavanja pres konferencije Bajdena nije nam poznato“, rekao je on na pitanje da li je planirano da predsednici održe odvojene konferencije za medije u isto vreme.
Portparol Kremlja je rekao da ruski predsednik dana završava pripremu za susret sa američkim kolegom, ali da bez obzira na predstojeći samit ništa manju pažnju ne poklanja obavezama koje se tiču unutrašnje politike.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Putin: Ne iznenađuju me Bajdenove izjave o meni
Ranije danas pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov otkrio je detalje sutrašnjeg samita u Ženevi.
Samit će početi u 13.00 časova po srednjoevropskom vremenu u vili la Granž.
Kako je objasnio, Putina u vili La Granž dočekuje predsednik Švajcarske, zatim dolazi Bajden, potom sledi tradicionalno zajedničko fotografisanje, zatim će se obratiti predsednik Švajcarske koji će pozdraviti učesnike samita, nakon čega će predsednici Rusije i SAD preći u biblioteku u prizemlju i počeće samit.
Prema rečima Ušakova, pregovori će se sastojati iz tri dela.
„Prvo će se održati razgovor u uskom formatu, zatim pregovori u proširenom sastavu koji će imati nastavak: uski formati, prošireni sastav, zatim kratka pauza nakon čega će se pregovori nastaviti. Nakon toga strane će organizovati pres-konferenciju, svaka za svog predsednika, i na tom će se samit završiti“, rekao je Ušakov.
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala