Efikasnija od drugih: „Sputnjik Ve“ najbolja u borbi protiv indijskog soja korone

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinama protiv kovida "Sputnjik Ve"
Ampule sa vakcinama protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Pratite nas
Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) efikasnija je protiv delta soja virusa korona otkrivenog u Indiji, nego druge vakcine koje su objavile podatke o tom soju, navodi se na zvaničnom nalogu vakcine na Tviteru.
„'Sputnjik Ve' je efikasniji protiv Delta soja virusa korona koji je prvi put otkriven u Indiji, nego druge vakcine koje su objavile podatke o tom soju“, navode tvorci vakcine, pozivajući se na istraživanje naučno-istraživačkog centra „Gamaleja“, koje je predato za objavljivanje u međunarodnom naučnom časopisu.
Ranije je ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok upozorio da je novi delta soj zarazniji za 40 odsto nego britanski
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. 
Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više od podataka koje je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
​Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala