Đorđević doneo titulu posle 20 godina – pa nije dobio novi ugovor

© Foto : fiba.basketballSelektor reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević
Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Pratite nas
Aleksandar Đorđević, srpski košarkaški trener, napustio je Virtus iz Bolonje nakon što je osvojio titulu italijanskog šampionata.
Virtus nije ponudio novi ugovor Đorđeviću, uprkos tome što je sa njim taj klub postao šampion Italije prvi put posle 20 godina.
Bivši selektor reprezentacije Srbije je tim iz Bolonje preuzeo 2019. godine i sa njim osvojio i FIBA Ligu šampiona.
Ovo je drugi put da čuveni srpski trener napušta Virtus ove sezone, pošto je prethodno, krajem prošle godine, naprasno dobio otkaz.
​Tada je, međutim, nakon pobune igrača vraćen na mesto šefa stručnog štaba, ali je sada saradnja i definitivno raskinuta.
„Hvala ti Saša na satisfakciji koju si nam dao i svim pobedama koje smo ostvarili zajedno. Ono veče u Antverpenu (kada je osvojena FIBA LŠ prim. aut) i 16. Skudeto su fantastične uspomene koje će zauvek biti pamćene u istoriji ovog velikog kluba“, naveo je italijanski klub u saopštenju.
Pretpostavlja se da se Đorđeviću najviše zamera – uprkos tome što je postao šampion Italije – to što nije uspeo da kroz Evrokup izbori plasman u Evroligu.
Jokić sa braćom - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2021
Američke zvezde imaju telohranitelje, a Jokić – braću /video/
Virtus je poražen u polufinalu EK od Uniksa iz Kazanja, što znači da glavni cilj, što je plasman u elitu, ponovo nije ostvaren.
Kako javljaju italijanski mediji, glavni kandidat za klupu Virtusa je domaći strateg Serđo Skariolo, selektor reprezentacije Španije i asistent u NBA ekipi, Toronto Reptorsima.
Gde će popularni Sale nacionale nastaviti karijeru nije trenutno poznato, ali je samo pitanje trenutka kada će krenuti spekulacije o dolasku na upražnjeno mesto KK Partizan.
Bogdanova družina šokirala nesuđenog „Jokića“! /video/
„Šokiran sam da su to uradili Jokiću“ /video/
Šta za evropsku košarku znači smena najmoćnijeg čoveka?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala