Srpska trobojka na Košarama - nervozne reakcije u Prištini /foto/

© PexelsSrpska zastava i tri prsta - ilustracija
Srpska zastava i tri prsta - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pratite nas
Objave na Instagramu i u medijima da se srpska zastava zavijorila na Košarama u nedelju, izazvali su burne reakcije iz Prištine, a kako prenosi "Kosovo onlajn", mladić za kog je navedeno da je okačio trobojku napisao je da je nije tamo ostavio.
"Nisam je ostavio, nisam dozvolio da rade sa njom šta žele posle, ali sam poneo jednu njihovu veliku", naveo je on na društvenim mrežama.
Na fotografiji koja je objavljena na Instagram stranici posvećenoj junacima sa Košara, vidi se srpska trobojka koja se na ruševini karaule vijori među mnogim albanskim zastavama koje su poderane.
"Svaka čast našem pratiocu koji je na karauli istakao njenu pravu zastavu", piše u objavi ispod fotografije, a mediji navode da je trobojka postavljena povodom 22. godišnjice od završetka bitke na Košarama.
Kosovska policija je demantovala da je zastava postavljena na osmatračnicu na Košarama i nazvala je lažnom vešću.
Iz kosovske policije poručuju da je na licu mesta uočeno da srpska zastava nije na mestu na kojem se vidi na fotografijama. 
Jugoslovenska armija, Košare 1998. - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Golobradi heroji u paklu Košara /video/
Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je za "Gazetu ekspres" da nadležne jedinice kontrolišu to područje.
Oglasila se i organizacija ratnih veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u Peći, koja je navodno postavljanje srpske zastave na osmatračnicu na Košarama nazvala "činom provokacije Srbije" i zatražila od vlade u Prištini i bezbednosnih struktura da preduzmu hitne mere i kazne odgovorne za taj čin.
"Vlada Kosova i bezbednosni organi sigurnosti treba da preduzmu mere i zauvek zaustave ovakve pojave i kazne počinioce. Inače, šta nam preostaje? Da odustanemo od države koju imamo, jer se ni u državi koju smo sami izgradili ne osećamo sigurno", navodi se u saopštenju, prenosi "Kosovo onlajn".
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položiće danas venac na Spomenik junacima sa Košara, preneo je Tanjug.
Bitka na Košarama vođena je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine, na granici prema Albaniji, kada su naši vojnici uspeli da poraze teroriste takozvane OVK i spreče njihov pokušaj da, uz pomoć regularne vojske Albanije i avijacije NATO, uđu na Kosovo i Metohiju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala