Slovenija sutra proglašava kraj epidemije

© AP Photo / Carolyn KasterSlovenija, zastava
Slovenija, zastava - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pratite nas
U Sloveniji su u poslednja 24 sata zabeležene 24 zaraze koronavirusom, a i svi ostali indikatori su vrlo dobri i zato vlada neće produžiti stanje epidemije koje završava 15. juna, objavila je agencija Hina.
Od 1023 testiranih, potvrđene su 24 zaraze ili 2.3 odsto. Sedmodnevni prosek zaraza u jednom danu pao je na 147, a četrnaestodnevna incidencija na 100.000 stanovnika pala je na 130.
Preminula su dva pacijenta obolela od covida-19, objavilo je ministarstvo zdravlja.
Od početka epidemije umrlo je 4406 ljudi zaraženo koronavirusom, u bolnicama su još 134 pacijenta, potpunim cepljenjem je imunizovano je 26.1 posto stanovništva, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje.
Vlada je objavila da nakon 15. juna više neće produžavati stanje epidemije koje je u drugom talasu bilo proglašeno 18. oktobra, ali će neke epidemiološke mere i dalje ostati na snazi, prenosi Indeks.
Dok Slovenija ne uđe u tzv. zelenu fazu po kriterijima Evropskog centra za kontrolu bolesti, što se očekuje krajem juna ili početkom jula, i dalje će nošenje maske biti obvezno u zatvorenim prostorima.
Ostaju na snazi ograničenja poput broja prisutnih u zatvorenim prostorima, a uslovi za prisustvovanje koncertima i drugim događanjima i dalje su negativni test na koronavirus, antitela ili potpunoa vakcinacija. 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala