Putin: Zapad pokušava da uništi dobre odnose Rusije i Kine

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pratite nas
Zapad pokušava da uništi strateško partnerstvo između Rusije i Kine, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu En-Bi-Siju.
"Zadovoljni smo nivoom naše saradnje koja se poslednjih nekoliko decenija razvija i koja je na nivou koji je bez presedana. To cenimo, kao i naši kineski prijatelji", rekao je ruski lider, komentarišući odnose Moskve i Pekinga. Po njegovim rečima, između dve države je formirano strateško partnerstvo kakvog pre toga nije bilo.
"Primećujemo pokušaje uništenja odnosa između Rusije i Kine. Vidimo da se ti pokušaji dešavaju u političkoj ravni", naglasio je Putin.
Predsednik je rekao da se to radi u svim sferama saradnje sa Kinom, uključujući politiku, ekonomiju, tehnologije i vojno-tehničku saradnju.
"Ne smatram da je Kina pretnja za nas", ukazao je Putin.
On je naglasio da Rusiju ne plaši rast vojne moći Kine, jer se, između ostalog, i ruska odbrana nalazi na dovoljno visokom nivou.
"Zašto bismo se plašili Kine sa nosačima aviona? Mi imamo ogromnu granicu sa Kinom, ali je ona kopnena. Mislite da će oni poslati svoje nosače aviona preko naše granice? To nema nikakve veze sa nama", rekao je on.
Vladimir Putin je nedavno izjavio da kako će se SAD raspasti po principu nekadašnjeg SSSR-a. Šta pod tim podrazumeva, u svojoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ komentariše Ljubinka Milinčić:
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala