Položeni venci na Spomenik junacima sa Košara /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Aleksandar Vučić polaže venac na Spomenik herojima sa Košara
Predsednik Aleksandar Vučić polaže venac na Spomenik herojima sa Košara - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić položio je venac na Spomenik junacima sa Košara, koji su pre 22 godine branili državnu granicu i sprečili kopnenu invaziju terorističke OVK iz Albanije na teritoriju Srbije.
Nakon polaganja venca, Vučić je razgovarao sa veteranima bitke na Košarama, koji su takođe položili venac na spomenik, i zahvalio im se na svemu što su učinili za otadžbinu.
„Ako ništa drugo nismo uradili, bar danas smemo da govorimo o onima koji su poginuli i o vašoj ulozi“, kazao je tom prilikom Vučić.
© Sputnik / Lola Đorđević Polaganje venaca na Spomenik herojima sa Košara
 Polaganje venaca na Spomenik herojima sa Košara - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Polaganje venaca na Spomenik herojima sa Košara
Vučić sa veteranima bitke na Košarama.
Dodao je da bi voleo da se oko Vidovdana ponovo vidi sa njima i da podrobno razgovaraju o svemu, kako bi videli šta još može da se uradi za njih, ali, kako je naveo, nešto što je realno, a ne ono što nije moguće.
„Ali, kada vas vidim dobijem dodatnu energiju da bar sa ono malo rizika se još snažnije borim za Srbiju“, rekao je Vučić i dodao:
„Beskrajno vam hvala na časti koju ste dali Srbiji i da zajedno pokušamo da se to ne zaboravi“.
To ne smemo da dozvolimo, uzvratili su borci sa Košara.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Slava svim vašim poginulim junacima. Sve najbolje vama želim, a ja sad odoh u Brisel“, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.
Venac sa predsednikom položila je i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčevića.
Spomenik junacima sa Košara postavljen je prošle godine u parku u neposrednoj blizini KBC „Dr Dragiša Mišović“.
Bitka na Košarama vođena je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine, na granici prema Albaniji, kada su naši vojnici uspeli da poraze teroriste takozvane OVK i spreče njihov pokušaj da, uz pomoć regularne vojske Albanije i avijacije NATO, uđu na Kosovo i Metohiju.
Povodom obeležavanja 22. godišnjice te bitke večeras u 20 časova, u Kombank dvorani u Beogradu, biće održana komemorativna akademija.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala