Kako je Putin reagovao na Bajdenovu izjavu da je on – diktator

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaSusret Putina i Bajdena u Moskvi 2011. godine
Susret Putina i Bajdena u Moskvi 2011. godine  - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin prokomentarisao je izjavu američkog kolege Džoa Bajdena koji ga je nedavno nazvao „autokratom“, rekavši u intervjuu za televiziju En-Bi-Si da se to predstavlja javnosti onako kako se smatra celishodnim za vladajuću elitu u određenoj zemlji.
Tokom intervjua Putinu je postavljeno pitanje o samitu sa američkim predsednikom, pre kojeg se Džo Bajden sastaje sa liderima G7 i evropskih država. Novinar je primetio da se „to predstavlja kao pokušaj okupljanja brojnih svetskih demokratija, a da će se sada Bajden sastati sa predsednikom Rusije, koji je predstavljen kao diktator, autokrata“.
„Ne znam, neko se služi takvim manirima, neko na drugačiji način gleda na razvoj situacije i na vašeg pokornog slugu. Sve to se predstavlja javnosti tako kako se smatra celishodnim za vladajuće klase u određenoj zemlji“, izjavio je ruski lider.
 
Ranije je američki predsednik Džozef Bajden, koji će se susresti sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Ženevi 16. juna, izjavio da ne može da dâ garancije da će uspeti da promeni stavove Rusije, pritom nazvavši svog ruskog kolegu „autokratom“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala