Džonson: Bajden će uputiti „teške poruke“ Putinu

Pratite nas
Američki predsednik Džo Bajden uputiće ove nedelje neke „teške poruke“ ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.
„Znam da će predsednik Bajden uputiti neke prilično teške poruke predsedniku Putinu u narednih nekoliko dana“, izjavio je Džonson po dolasku u Brisel na samit NATO-a.
Džonson je rekao i da odnosi Londona s Moskvom tek treba da se poboljšaju, prenosi agencija Rojters.
„Uvek se nadam da će se stvari sa Rusijom popraviti, ali bojim se da je to do sada bilo prilično razočaravajuće sa stanovišta Velike Britanije“, rekao je britanski premijer, prenosi Tanjug.
Takođe je napomenuo da NATO ne želi hladni rat sa Kinom.
„Kada je reč o Kini, mislim da niko iz Alijanse ne želi da uđe u hladni rat sa Kinom. Ali mislim da ljudi uočavaju izazove, vide stvari kojima moramo zajednički upravljati, ali vide i prilike“, rekao je Džonson.
Na pitanje o Bregzitu i njegovom uticaju na Severnu Irsku, Džonson je rekao da bi većina lidera na današnjem samitu NATO-a razumela želju Britanije da zaštiti svoj teritorijalni integritet.
Vladimir Putin je nedavno izjavio da kako će se SAD raspasti po principu nekadašnjeg SSSR-a. Šta pod tim podrazumeva, u svojoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ pokušava da pojasni Ljubinka Milinčić:
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala