„Armejci“ vladaju VTB ligom

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaCSKA – šampion VTB lige
CSKA – šampion VTB lige - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Pratite nas
Košarkaši moskovskog CSKA pobedom nad Uniksom iz Kazanja osvojili su VTB ligu. Izabranici Dimitrisa Itudisa osvojili su jedanaestu titulu u ovom regionalnom košarkaškom takmičenju u poslednjih dvanaest godina.
VTB, liga u kojoj učestvuju klubovi iz Rusije, Belorusije, Estonije, Kazahstana i Poljske, ima novog-starog vladara pošto je CSKA u velikom finalu rezultatom 3-0 u seriji pobedio Uniks.
Očekivala se velika borba između ekipe iz Moksve i Kazanja, međutim, CSKA je još jednom pokazao da je kao „kaznena ekspedicija“ kada uđe dobro utakmicu, a to je slučaj bio u sva tri duela.
Uniks je imao čak i prednost domaćeg terena, prva dva meča odigrana su u Kazanju, ali u oba meča domaći košarkaši bili su počišćeni sa terena.
U prvom susretu, koji je odigran 5. juna, Moskovljani su meč rešili u drugoj i trećoj četvrtini dobivši ove periode ukupno sa 51:31. Uniks je u poslednjoj deonici uspeo da ublaži, ali ne i da izbegne poraz (85:77).
Drugi meč bio je katastrofalan za izabranike Dimitrisa Priftisa i svima je bilo jasno da će CSKA i jedanaesti put osvojiti titulu. Ovaj susret CSKA je dobio 76:57.
Kada su svi otpisali Uniks, oni su počeli da igraju košarku, te su u trećoj utakmici uspeli da dođu od -17 do samo -2 u četvrtoj četvrtini.
Konačno su pokazali da mogu da igraju sa CSKA, međutim sjajni Tornike Šengelije i Vil Klajburn su sa sedam uzastopnih poena odveli moskovski klub na +9 na tri minuta do kraja.
Uniks nije uspeo da se vrati i titula je pripala klubu iz Moskve.
Ključni igrač u sve tri serije bio je Italijan Danijel Heket koji je i proglašen za MVP finala. Treba istaći da srpski košarkaš Nikola Milutinov nije igrao u finalu jer se oporavlja od povrede ramena.
Čaroban oproštaj Filipa Čovića ekskluzivno na Sputnjiku /foto, video/
Šta bi tek bilo da se Jokić ne preziva tako...
Jokić odobrio prodaju majica zbog ljubavi prema konjima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala