Zaharova o zaključcima samita G7: Ima jedan interesantan aspekt

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je saopštenje samita G7 rekavši da je pored tradicionalnog poziva Rusiji da obustavi svoje destabilišuće ponašanje naveden i „jedan interesantan aspekt“, a to je da je Grupa sedam najrazvijenijih zemalja zainteresovana za stabilne i predvidive odnose sa Moskvom.
„Sedmorka je izrazila zainteresovanost za stabilne i predvidive odnose sa Ruijom. Ranije su oni samo tvrdili da bi Rusija trebalo da bude daleko stabilnija i predvidljivija. Sada se taj zadatak smatra sferom zajedničkih odnosa, dakle zavisi od svih strana. Imajući u vidu da je naša previdivost potvrđena godinama iza nas i našim postupcima, na potezu je G7 koja i ne može u tom polju da se pohvali“, napisala je Zaharova na Telegramu.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Podsetimo, u završnom saopštenju učesnici samita G7 potvrdili su posvećenost podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine i pozvali Rusiju da „smanji tenzije“ u regionu i da se ponaša u skladu sa svojim međunarodnim obavezama.
Takođe, učesnici samita pozvali su Rusiju da povuče ruske trupe sa istočne granice Ukrajine i Krima.
Na samitu, koji je od 11. do 13. juna održan u odmaralištu Karbis Bej, prisustvovali su šefovi vlada i država SAD, Britanije, Francuske, Nemačke, Italije, Japana i Kanade.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala