Velike vežbe ruske mornarice: Kakva je sudbina zadesila „neprijateljsku“ podmornicu /video/

© Sputnik / Vitalij AnkovPacifička flota Rusije
Pacifička flota Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Televizija „Zvezda“ saopštila je kako napreduju velike vežbe Pacifičke flote Rusije koje su nedavno počele da se odvijaju u centralnom delu Tihog okeana.
Brodske taktičke grupe Pacifičke flote prešle su oko četiri hiljade kilometara od svojih baza, rasporedile se u okviru grupe snaga za izvršavanje zadataka i počele da štite područje u kojem se odvijaju vežbe.
Tokom vežbi demonstrirana je saradnja različitih rodova flote uz sprovođenje protivpodmorničkih misija. Zadatak protivpodmorničkog broda „Admiral Pantelejev“, fregata „Maršal Šapošnjikov“, korvete „Gromki“, „Savršeni“, „Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov“, kao i protivpodmorničkih helikoptera Ka-27PL je da traže i prate podmornice uslovnog protivnika.
Prema planu obuke, posada velikog protivpodmorničkog broda „Admiral Pantelejev“ uz pomoć hidorakustične stanice otkrila je podmornicu u području izvođenja vežbe. Helikopteri Ka-27PL sa hidroakustičnom opremom na brodu podignuti su kako bi pratili otkrivenu podmornicu.
Doneta je odluka da ruske korvete izbace podmornicu uslovnog protivnika iz područja u kojem se izvodi vežba.
Tokom vežbe, posade brodova Pacifičke flote izvele su paljbu iz automatskog artiljerijskog sistema AK-630 i univerzalnog artiljerijskog sistema A-190.
Televizija podseća da u manevrima učestvuje do 20 brodova, podmornice i brodovi za logistiku. U vežbama učestvuju i posade protivpodmorničke avijacije i avijacije velikog dometa Vazdušno-kosmičkih snaga i Pacifičke flote.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala