Spektakl u Amsterdamu – Holandija pobedila Ukrajinu u najboljoj utakmici Šampionata! /video/

© AP Photo / John ThysPatrik van Anholt i Heorhi Bushan – EURO 2020
Patrik van Anholt i Heorhi Bushan – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Holandije pobedili su Ukrajinu 3:2 u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva koje se održava u jedanaest država.
U Amsterdamu smo gledali najbolju utakmicu dosadašnjeg dela šampionata Starog kontinenta. Holandija i Ukrajina priredile su nam spektakl koji je na kraju, ipak, pripao domaćim fudbalerima.
„Ipak“ iz razloga što je Ukrajina uspela da se vrati iz zaostatka od 2:0 i unese dramu u meč. „Lale“ su ispustile veliku prednost, ali su na kraju, pogotkom Damfrisa, uspele da pobede.
Od starta utakmice gledali smo sjajan tempo. Nije se mnogo kalkulisalo, igra se fudbal i uglavnom su Holanđani stvarali šanse. Pretili su Vajnaldum, Damfris, Depaj, ali Bushan je sjajno branio i čuvao mrežu Ukrajine.
Čak deset šuteva uputili su domaći fudbaleri, od toga tri u okvir gola, ali lopta nije želela iza leđa golmana, te se na poluvreme otišlo bez golova.
U nastavku meča nije se činilo da ćemo gledati isti scenario iz prvog perioda jer se igralo u nešto sporijem tempo. Međutim, prevarali su nas jer je to bilo samo zatišje pred buru.
Prvi gol videli smo u 52. minutu. Vajnaldum je iskoristio odbitak i preciznim udarcem konačno je doneo prednost Holandiji. Bunker je probijen.
Samo sedam minuta kasnije Holanđani su duplirali prednost. Ponovo je bio odbitak, s tim što je ovoga puta Veghorst iskoristio šansu.
Ukrajina je bila u nokdaunu, a onda odjednom, u 75. minutu, Andrej Jarmolenko je uputio bombu i postigao najlepši gol na šampionatu.
Gosti iz Ukrajine ovde se nisu zaustavila. U 79. minutu potpuno su šokirali domaćina. Jaremčuk je glavom savladao Stekelenburga i na semaforu je bilo 2:2.
Holandija se brzo trgla i uspela je da odgovori. Damfris je konačno iskoristio neku šansu i glavom je poslao loptu u mrežu protivnika.
Do kraja nije bilo golova i Holandija je došla do tri boda. U narednom kolu Ukrajina igra sa Severnom Makedonijom (17.06, 15.00), a Holandija sa Austrijom (17.06, 21.00).
Standings provided by SofaScore LiveScore
Hrvati podbacili, Makedonci „izgoreli“ u želji, a Ukrajinci namučili Holanđane!
„Njet“ za američku kampanju na ruskom tlu /video/
Makedonci u transu – Pandev za istoriju! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala