Sin Ratka Mladića: Tražićemo reviziju presude

© AP Photo / Peter DejongGeneral Ratko Mladić u sudnici u Hagu tokom izricanja presude
General Ratko Mladić u sudnici u Hagu tokom izricanja presude - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića kojem je pre pet dana sud u Hagu potvrdio presudu doživotnog zatvora, najavio je reviziju presude.
On je, gostujući na TV Prva, ukazao da će izdvojeno mišljenje sudije Priske Matimbe Nijambe biti vrlo korisno odbrani za reviziju.
Darko Mladić je naveo da će biti upućen zahtev i da se Ratku Mladiću omogući da ide na lečenje.
„Pokušaćemo opet da pošaljemo tim lekarskih stručnjaka kod njega. Video sam da su u holandskom zatvoru, u kom se nalazi zatvor UN, posete normalno dozvoljene. U ovom trenutku samo UN drže neka ograničenja i meni je bilo jasno od početka da su oni zloupotrebili koronu da bi generala Mladića odsekli od konsultacija sa lekarima i advokatima“, kazao je Darko Mladić.
Darko Mladić je objasnio da je general Ratko Mladić u takvom stanju da bi za njega izdržavanje kazne u Velikoj Britaniji ili Estoniji bilo smrtna kazna.
Inače, sudija Nijambe predsedavajuća je apelacionog Veća u slučaju Mladić, a imala je po skoro svim tačkama žalbe suprotno mišljenje od ostatka Žalbenog veća Mehanizma za krivične sudove u Hagu, naslednika Haškog tribunala.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala