Prva godišnjica osveštavanja glavnog hrama ruske vojske /video/

© Sputnik / Aleksandr Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaGlavni hram Oružanih snaga Rusije u parku "Patriot"
Glavni hram Oružanih snaga Rusije u parku Patriot - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
U parku „Patriot“ u Podmoskovlju održana je svečanost u čast prve godišnjice osveštavanja Hrama vaskrsenja Hristovog – glavnog hrama Oružanih snaga Rusije, prenosi televizija „Zvezda“.
S tim u vezi, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da je hram Oružanih snaga Rusije za godinu dana postao jedan od najposećenijih hramova u zemlji.
Prema njegovim rečima, hram je posetilo više od 1,5 miliona ljudi.
„Deli nas nekoliko dana do trenutka kada ćemo obeležiti tužan dan za našu zemlju – 80 godina od početka najkrvavijeg rata, osam decenija od dana kada je ruska vojska, vojska naše zemlje proterala naciste na zapad“, podsetio je ministar.
Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril predvodio je u junu 2020. godine ceremoniju osveštavanja glavnog hrama Oružanih snaga. 
Podsetimo, izgradnja hrama završena je 9. maja 2020. godine na dan 75. godišnjice Velike pobede u Drugom svetskom ratu.
Hram je podignut u vojnom parku „Patriot“ kraj Kubinke, na mestu gde je sovjetska vojska zaustavila naciste i pokrenula kontraofanzivu na neprijateljske snage, koje je postalo i linija odbrane Moskve.
Izgrađen je na inicijativu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua za manje od 600 dana, a posvećen je ratnim podvizima ruskog naroda u svim ratovima koji su zadesili Rusiju.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala