Patrijarh Porfirije navijao za Noleta sa decom u Bujanovcu /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrijarh srpski Porfirije
Patrijarh srpski Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Patrijarh srpski Porfirije posetio je danas u Bujanovcu nekoliko srpskih porodica sa više dece, a u domu Zorana i Jelene Tasić sa najmlađim članovima pratio je finale teniskog turnira Rolan Garosa u kojem je trijumfovao Novak Đoković.
Patrijarh je meč gledao sa Marjanom, Nelom, Dijanom, Anđelom i Aleksandrom Tasić.
„Patrijarh i mališani su navijali za slavnog srpskog tenisera Novaka Đokovića koji je još jednom obradovao naš narod pobedivši na jednom od najpriznatijih turnira“, navodi se u saopštenju SPC.
Stanovnici Bujanovca prethodno su u porti gradske crkve dočekali patrijarha kojim im je poručio da će Crkva uvek biti sa njima.
„Vaša crkva je sa vama u svemu što je vaše. Sa vama smo i sa vašom decom. Molimo se za vašu, ali i za svu decu sveta. Zajedno se molimo i za decu koja se drugačije mole, za decu koja su naše komšije, jel‘ tako“, upitao je patrijarh Porfirije i dobio potvrdan odgovor okupljenih.
Potom se sa decom meštana pomolio za decu Bujanovca i svuda u svetu, preneo je portal „Bujanovačke“.
„Najvažnije od svega je da pokažemo da smo hrišćani, da pokažemo ljubav, da pokažemo otvorenost prema onima koji su tu pored nas, koji su naša braća i sestre, a i prema onima koji su naše komšije. Sile ovoga sveta koje imaju druge interese, one koji nisu interesi nas običnih ljudi, hoće da nas dižu jedne na druge i da nas dele, i nas unutar istog naroda, ali i sa narodima pored nas. Zato mi, molitvom i verom u Hrista, moramo biti jači od toga“, rekao je patrijarh.
Patrijarh Porfirije je ranije danas u manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira i 700 godina od upokojenja kralja Milutina, služio liturgiju.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala