Otac je legenda, a sin – heroj!

© AP Photo / Friedemann VogelKasper Šmajhel
Kasper Šmajhel - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Kasper Šmajhel je u svetski fudbal ušao sa prefiksom „sin“, pošto je njegov otac Peter jedan od najboljih golmana svih vremena. Naslednik generacije je svojim postupcima upisao ime u istoriju heroja i učinio da ga ljubitelji fudbala pamte kao posebnu ličnost, a ne kao sina legende.
Rusija fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Rusi su pali, ali ne i klečali
Danski golman, čuvar mreže engleskog Lestera, herojski je reagovao tokom utakmice Evropskog prvenstva protiv Finske i dramatičnog momenta u kome je na terenu bez svesti ostao da leži njegov prijatelj i saigrač Kristijan Eriksen.
Šmajhel je dotrčao sa svog gola do mesta gde je pao Eriksen, usput je komandovao reakcijom medicinskog osoblja i insistirao na hitroj reakciji, koja je na kraju i spasla život sjajnom fudbaleru.
Odlični čuvar mreže nije bio lišen traumatičnih događaja ni u prošlosti, ostalo je upisano da je pokušao da spase smrti i vlasnika Lestera, Višaja Srivadhanaprabu, koji je doživeo helikoptersku nesreću.
Šmajhel je tada, preneli su mediji, samoinicijativno otišao na  mesto pada letelice, čim je čuo za događaj i učestvovao u akciji spasavanja, ali nažalost nije uspeo u misiji.
Srećom, situacija sa Eriksenom je bila potpuno drugačija, Šmajhel je uz kapitena Simona Kjera preuzeo i ulogu osobe koja će razgovarati sa suprugom Eriksena, a sve vreme je bio uz svog saigrača, sve dok ga medicinsko osoblje nije iznelo sa terena.
Potezi za ponos u kući Šmajhelovih – otac je legenda, a sin heroj!
► Nezapamćena drama sa srećnim krajem /foto, video/
► Inter se oglasio o Eriksenu i koroni
► Ljubav, suze i dva gola za Eriksena: „Mnogo sam plakao...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala