Ljubav, suze i dva gola za Eriksena: „Mnogo sam plakao...“

© AP Photo / Kirill KudryavtsevRomelu Lukaku
Romelu Lukaku - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Apsolutni heroj Belgije u demoliranju Rusije bio je Romelu Lukaku. Robusni centarfor postigao je dva gola u pobedi 3:0, a maestralnu partiju poklonio je svom saigraču iz Intera Kristijanu Eriksenu, koji je u subotu kolabirao na travnatoj podlozi Parken stadiona u Kopenhagenu.
Jezivo su izgledale sve one scene, nakon što je Kristijan Eriksen pao ko pokošen u trenucima kada je trebalo da primi jednu bezazlenu loptu. Usledila je borba za njegov život, korišćen je na licu mesta defibrilator, i prava je sreća što se na kraju sve završilo na najbolji mogući način.
 Sajmon Kjer teši suprugu Kristijana Eriksena - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Kapiten u misiji spasavanja života /foto/
Ipak, slike koje su obišle svet ledile su krv u žilama, a posebno su emotivni bili igrači Danske i Finske (0:1) koji su jedva smogli snage da nastave utakmicu i to na preporuku upravo Kristijana Eriksena koji se iz bolnice oglasio i poručio im da igraju. 
Sledeća utakmica na Evropskom prvenstvu bila je rezervisana za Belgiju i Rusiju u terminu od 21 čas i upravo tu je izdominirao Eriksenov saigrač iz Intera Romelu Lukaku.
Već posle 10 minuta zatresao je mrežu „zbornaja komande“, otrčao je ka kameri i poručio „Kris, volim te“. Što i ne čudi, imali su fantastičnu saradnju minule sezone u Seriji A, gde su sa Interom osvojili Skudeto
​Do kraja susreta Lukaku je postigao još jedan pogodak u 88. minutu i proglašen je za igrača utakmice. Jasno je da je izjavu davao pod izuzetnim naletom emocija i da je golove i trijumf posvetio Eriksenu.
„Zaista sam srećan zbog pobede, ali bilo mi je teško da igram jer su moje misli bile uz saigrača Kristijana Eriksena. Nadam se da je dobro, njemu poklanjam ovu partiju. Mnogo sam plakao pre utakmice, bio sam uplašen. U prethodnih godinu i po dana proveo sam više vremena sa njim, nego sa porodicom. Bilo je teško fokusirati se posle svega što se dogodilo. Pogođeni su bili i drugi igrači. Čuo sam da je van životne opasnosti. nadam se da će uskoro biti dobrog zdravlja, idem da ga kontaktiram“, rekao je heroj Belgije Lukaku kojem je dodeljen trofej za igrača utakmice.
► Modrić arogantnim Englezima: Neću vam otkriti, vidimo se na terenu
Eriksen preživeo, Rusija pala za 34 minuta
► Dve nacije u dva glasa – za jednog čoveka i pobedu života! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala