Istorijski gol Pandeva nedovoljan – Srbin iz Austrije slomio otpor Severne Makedonije /video/

© AP Photo / Robert GhementMarko Arnautović (Austrija) – EURO 2020
Marko Arnautović (Austrija) – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Severne Makedonije izgubili su od Austrije 3:1 na startu Evropskog prvenstva koje se održava u jedanaest država. Makedonci nisu uspeli da u prvoj utakmici na velikim takmičenjima dođu do boda.
Austrijanci su utakmicu prelomili u drugom poluvremenu, golovima Mihaela Gregoriša i Marka Arnautovića, nakon što je rezultat posle prvih 45 minuta bio 1:1.
Austrija, zvanično domaćin ovog meča u Bukureštu, do prednosti je došla u 18. minutu preko Štefana Lajnera. Sabicer je poslao odličnu loptu, a Lajner je na drugoj stativi sjajno reagovao.
Ipak, opustili su se u nastavku i Severna Makedonija je to kaznila. Posle velike greške u odbrani lopta je došla do Gorana Pandeva koji je savladao Bahmana i tako postigao istorijski, prvi gol za svoju državu na velikim takmičenjima.
Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, te se na petnaestominutnu pauzu otišlo sa rezulatom 1:1.
U drugom periodu igre reprezentacije su nastavile sa dinamičnim fudbalom. Igralo se dobro, jako, a Makedonci su prvi imali šansu u 63. minutu.
Nikolov nije uspeo da savlada Bahmana i rezultat je ostao 1:1. Minut kasnije šansu je imao i Mihael Gregoriš, ali je Dimitrijevski, golman Makedonije, sjajno reagovao.
Igra se rasplamsala, a Austrija je do nove prednosti došla u 78. minutu. Ovoga puta Gregoriš je uspeo da savlada Dimitrijevskog i rezultat je na semaforu bio – 2:1.
Makedonija nije uspela da se oporavi i do kraja je primila još jedan pogodak. Strelac je bio Srbin iz redova Austrije – Marko Arnautović.
U narednom kolu Makedonija igra protiv Ukrajine, dok se Austrija sastaje sa Holandijom.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Makedonci u transu – Pandev za istoriju! /video/
„Eriksen je bio klinički mrtav“
Hrvatska nemoćna – Engleska slavila na Vembliju! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala