Ana Brnabić: Neka Kurti već jednom tuži

© Sputnik / Lola ĐorđevićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Neka Aljbin Kurti već jednom tuži Srbiju za genocid, umesto što time stalno preti i koči pregovaračke napore, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić.
Ona je za TV Prva ocenila da je premijer privremenih prištinskih institucija - "ideološki fanatik" i da se "sve što smo predviđali da će se događati ako Kurti bude predstavljao Prištinu u dijalogu, pokazalo kao tačno".
"Preti Srbiji tužbom za genocid. Neka ga, neka preti, ali hajde da vidimo šta ima da kaže u toj tužbi, a mi ćemo da dokažemo šta se zaista dogodilo", poručila je Brnabićeva.
Ona je dodala da Kurti na svakom sastanku "pravi cirkus" i podsetila da je on javno rekao kako mu dijalog nije prioritet.
"Mi smo znali šta se sprema i koliko će biti teško, ali smo uvereni i dalje da je dijalog važan za bezbednost i razvoj regiona zapadnog Balkana", ukazala je Brnabićeva.
Na pitanje da li je moguće da se u Srbiji postigne konsenzus o pristupu rešavanju pitanja Kosova i Metohije, ona je rekla da "nema nadu" da će se tako nešto dogoditi, preneo je Tanjug.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala