Američki mediji: Bajden će predati Putinu „oštar signal“

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaSusret Putina i Bajdena u Moskvi 2011. godine
Susret Putina i Bajdena u Moskvi 2011. godine  - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nameravaju da na predstojećem sastanku ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Džoa Bajdena, u Ženevi prenesu ruskom lideru „oštar signal“, piše „En-Bi-Si“ pozivajući se na obavešteni izvor.
Prema tvrdnjama sagovornika televizije, Bajden namerava da demonstrira pristup koji se u osnovi razlikuje od „prijateljskih odnosa o kojima je izjavljivao bivši američki predsednik Donald Tramp nakon svog prvog sastanka sa Putinom.
Sastanak Putina i Bajdena održaće se 16. juna u Ženevi. U Kremlju su naglasili da od pregovora ne očekuju mnogo zbog postojećih nesuglasica između Rusije i SAD. Pretpostavlja se da će predsednici razgovarati o rusko-američkim odnosima, strateškoj stabilnosti, kao i o borbi protiv kovida 19 i rešavanju regionalnih sukoba. 
Na prethodnom samitu Rusije i SAD 2018. godine, Tramp, koji je tada bio na čelu države, doveo je u pitanje rezultate istrage američkih obaveštajnih službi o mešanju Moskve u američke predsedničke izbore 2016. godine i tako „dao Putinu priliku da širi laži“. To je izazvalo burnu reakciju u političkim krugovima Sjedinjenih Američkih Država. Prema rečima senatora Džona Mekejna, to je bio „jedan od najsramnijih nastupa američkog predsednika“.
Vladimir Putin je nedavno izjavio da kako će se SAD raspasti po principu nekadašnjeg SSSR-a. Šta pod tim podrazumeva, i koliko je takav scenario realan, u svojoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ pokušava da pojasni Ljubinka Milinčić:
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala