Rusija razočarala na startu Evropskog prvenstva

© AP Photo / Anton VaganovGolman Rusije Antoni Šunjin nemoćan na meču protiv Belgije
Golman Rusije Antoni Šunjin nemoćan na meču protiv Belgije - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Rusije izgubili su od Belgije 3:0 u prvom kolu grupe B Evropskog prvenstva koje se održava u jedanaest država.
Izabranici Stanislava Čerčesova odigrali su ispodprosečan meč i već posle 34 minuta bilo jasno da će Rusija jako teško doći do povoljnog rezultata u Sankt Peterburgu.
Belgija je do prednosti došla u desetom minutu nakon velike greške odbrane. Lukaku je iskoristio poklon i snažnim udarcem u donji levi ugao savladao je Antona Šunjina. Utakmica je za Rusiju krenula na najgori mogući način i do kraja nisu uspeli da se oporave.
U prvom poluvremenu videli smo još jedan gol u mreži „zbornaje komande“. Toma Menija iskoristio je odbitak, Šunjin je bio nemoćan i ekipa Roberta Martinesa duplirala je prednost.
Do kraja utakmice poluvremena nije bilo većih prilika, te se na petnaestominutnu pauzu otišlo sa dva gola prednosti Belgije.
Navijači Danske - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Dve nacije u dva glasa – za jednog čoveka i pobedu života! /video/
Očekivao se odgovor Rusije u drugih 45 minuta igre, međutim, nismo ga dobili. Igrali su nešto bolje, to treba reći, ali nisu stvorili nijednu stopostotnu šansu za 90 minuta što je poražavajuće.
Artjom Dzjuba trebalo je da bude najveća pretnja po gol Belgije, ali nije dobio nijednu dobru loptu od saigrača, te je bio neiskorišćen tokom većeg dela meča. Treba odati priznanje i defanzivcima Belgije koji su odradili sjajan posao.
Čerčesov je pokušaova sa izmenama, dve je napravio jer su mu se igrači povredili (Kuzjajev i Žirkov), i ništa nije pomoglo. Odigrali su loše i u naredne dva utakmice moraće da podignu nivo igre.
Konačan rezultat postavio je Romelu Lukaku u 88. minutu.
Rusija za četiri dana igra protiv Finske, dok u poslednjem kolu gostuje Danskoj u Kopenhagenu. Belgija u narednom kolu igra protiv Danske, a u poslednjem protiv Finske.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Finskoj tri boda u utakmici u kojoj je pobedio život
Nezapamćena drama sa srećnim krajem /foto, video/
Kapiten u misiji spasavanja života /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala