Putin čestitao sunarodnicima Dan Rusije

© Sputnik / Sergeй Ilьin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Pratite nas
Na svečanoj ceremoniji dodele državnih nagrada za 2020. godinu u Kremlju, ruski lider Vladimir Putin čestitao je svim svojim sunarodnicima Dan Rusije.
On je istakao da taj datum označava „ne samo savremeni razvoj otadžbine, nego i ceo njen vekovni, neprekidni put, veličinu njene istorije, njenih pobeda i dostignuća. Prema rečima Putina, „to najbogatije nasleđe stvarale su mnoge generacije predaka Rusa“.
„Njihovi radni i ratni podvizi, beskrajna odanost otadžbini izazivaju poštovanje i ponos, želju da budemo dostojni njihovih herojskih sudbina, da čuvamo i utvrđujemo u svom životu vrednosti koje su nam zaveštane, koje i danas imaju kolosalan značaj za čitav naš napredak“, konstatovao je Putin.
Kako je rekao, to se vidi u dostignućima savremenih naučnika, kulturnih stvaralaca, aktivnih učesnika u javnom životu, profesionalaca najvišeg nivoa koje ujedinjuje iskrena ljubav prema svom poslu i želja da budu korisni otadžbini.
Podsetimo, danas Rusi proslavljaju Dan Rusije. Širom zemlje održavaju se svečani događaji, koncerti i praznične priredbe.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala