Srpski Holivud i to na kredit /video/

© Foto : Jutjub/ Darko ZikicSrpski Holivud
Srpski Holivud - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Pratite nas
Kao veliki filmofil, Ivan Jakovljević, želeo je svom selu da pokloni nesto nesvakidašnje. Na proplanku planine Rudnik pre 14 godina, osvanula su dobro poznata slova koja smo do tada gledali samo u američkim filmovima.
"Na ovoj livadi na kojoj se mi sad nalazimo ja sam kao mali čuvao ovce i krave i posmatrao sam i razmišljao kako mogu da sa ljudima iz Srbije podelim ovu lepotu", kaže tvorac Srpskog Holivuda Ivan Jakovljević.
Ako imate entuzijazma i elana kao što ih ima Ivan onda ni Holivud nije daleko. Od obične livade napravio je pravu turističku atrakciju kao što je ova srpska, a sagrađena je tipično srpski - na kredit.
"Došlo je tu celo selo da mi pomaže, kada smo pravili natpis trebala mi je gomila materijala. Morao sam da podignem kredit. Sećam se da smo traktorom donosili šoder iz reke da bi betonirali cevi koje nose ta slova", prepričava Ivan za Rinu.
Već 14 godina posetioci pristižu iz svih delova Srbije, ali i sveta. Za razliku od onog američkog, ovaj Srpski Holivud prava je vazdušna banja i prirodna oaza bez zvezdane prašine.
Ivan je vodio je računa i o sitnicama kako bi izbegao eventulne probleme sa Amerikancima.
"Na samom natpisu nedostaje slovo L, to je jedina razlika u odnosu na originalni natpis iz Los Anđelesa. Takođe na naš natpis smo dodali malu tablu na kojoj piše Srpski".
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala