Jokić primio MVP nagradu i ispisao istoriju, ali ni to nije pomoglo /video/

© REUTERS / Isaiah J. DowningNikola Jokić MVP
Nikola Jokić MVP - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Pratite nas
Denver Nagetsi nalaze se na korak od eliminacije u polufinalu Zapadne konferencije, pošto su i u trećem mežu poraženi od Finiksa - 116:102. Timu iz Kolorada nije pomogla ni vanserijska partija Nikole Jokića koji je pre meča primio MVP nagradu, a na kraju je susret završio tripl-dabl učinkom.
Prava je šteta što Nikola Jokić, ovogodišnji MVP regularnog dela sezone najjače košarkaške lige na svetu, bukvalno igra sam. Nema adekvatnu podršku saigrača i zbog toga je Denver na korak od ispadanja iz polufinala konferencije. 
Navijač u NBA ligi - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
„Ljudi su poludeli“ /video/
Somborac je blistao u trećem odmeravanju snaga sa Finiksom, postigao je 32 poena, imao monstruoznih 20 skokova i 10 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se zaustave raspoloženi Buker sa 28 poena i Kris Pol koji je ubacio jedan manje.
Iako je Denver igrao pred svojim navijačima, a njihovom najboljem igraču, prvom u istoriji tima iz Kolorada uručena je MVP titula, pobeda je završila u rukama Sansa.
„Želim da se zahvalim svima na podršci, ne samo ove sezone, već za sve godine koliko sam ovde. Ovaj trofej nije moj, već svih momaka ovde pa želim da navijate za njih“, poručio je nakon primljene nagrade Jokić, posle čega je ubrzo susret i počeo.
​Već posle prve četvrtine koju su izgubili dvocifrenom razlikom - 37:27, moglo se naslutiti da Nagetsi neće upisati prvi trijumf u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.
Nikola je poput „lokomotive“ vukao ostatak kompozicije, ali je teret bio pretežak i nije mogao do kraja da ga iznese. Razigravao je saigrače, zatrpavao koš rivala, pružio je pravu MVP partiju i u potpunosti opravdao titulu koju je poneo, ali ni to nije pomoglo.
Svi koji poznaju srpskog asa verovatno nemaju sumnju da bi onaj pehar koji je primio pre utakmice, Jokić rado menjao za pobedu i smanjenje zaostatka u seriji na 2:1, umesto realnih i surovih 3:0.
Jokićev tripl-dabl učinak bio je dovoljan da po ko zna koji put uđe u istoriju NBA lige. On je postao tek treći košarkaš koji je u plej-ofu imao 30 i više poena, 20 i više skokova i 10+ asistencija u jednom meču. 
Time mogu da se pohvale samo legendarni Vilt Čemberlen i Karim Abdul Džabar
Denver će kako zna i ume morati da dobije pred svojom publikom četvrti meč, u suprotnom radiće popularna „metla“.
► Petrušev trojkom srušio Zvezdu i izborio majstoricu! /video/
► Jokić odobrio prodaju majica zbog ljubavi prema konjima
► Milvokijev dvojac ubacio 68 od 86 poena i nokautirao Bruklinov supertim /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala