Finskoj tri boda u utakmici u kojoj je pobedio život

© AP Photo / Stuart FranklinFudbaleri Danske i Finske se vratili na teren
Fudbaleri Danske i Finske se vratili na teren - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Finske pobedili su Dansku 1:0 na startu Evropskog prvenstva, međutim, rezultat je na ovoj utakmici bio potpuno u drugom planu pošto je Kristijan Eriksen pobedio nakon što je nekoliko minuta bio bez svesti.
Najbolji fudbaler Danske srušio u 43. minutu, izgubio je svest i na sreću fudbaleri su brzo reagovali. Tačnije, kapiten Simon Kjer je prvi prišao i namestio jezik saigraču.
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Nezapamćena drama sa srećnim krajem /foto, video/
Ubrzo je ušlo i medicinsko osoblje koje je posle nekoliko minuta reanimacijom uspelo da vrati Danca. Sve je trajalo oko dvadeset minuta i nije se znalo da li je Eriksen dobro.
Na sreću, Danac je iznet na nosilima i u tim trenucima je bio svestan, što je bio odličan znak. Ubrzo je stigla informacija da je u bolnici, da je svestan i da može da priča.
Utakmica je bila prekinuta oko sat i po vremena i nastavljena je u 20.30.
Odigrano je oko četiri minuta u prvom poluvremenu, potom je usledila kratka petominutna pauza i zatim je krenuo drugi period igre.
Važno je reći da je Danska bila mnogo bolji rival u prvih 45 minuta, dominirali su, stvarali šanse, a na golu Finske je briljirao Hradecki koji će na kraju biti i heroj skandinavske zemlje.
Drugo poluvreme nastavljeno je u istom ritmu, Danska je napadala, stvarala šanse, ali nije mogla da probije bedem Finske. Logično, usledila ja kazna.
Iz naizgled bezopasne situacije Pohjanpalo je prvi uspeo da dođe do lopte i glavom je savladao Kaspera Šmahjela. Iz poštovanja prema Eriksenu, napadač Finske se nije radovao.
Bio je ovo novi šok za Dance koji su samo nekoliko minuta kasnije imali šansu da sa bele tačke dođu do izjednačenja.
Finci su skrivili penal, arbitar Tejlor je pokazao na jedaneasterac, a odgovornost je preuzeo Pjer-Emil Hejbjerg. Fudbaler Totenhema očajno je izveo penal, tačnije Hradecki je sjajno odbranio i ostalo je 0:1.
Do kraja utakmice domaći fudbaleri stvorili su još nekoliko prilika, ali do gola nisu mogli. Finska je ostvarila istorijsku pobedu na debiju na Evropskim prvenstvima i odnela je velika tri boda iz Kopenhagena.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Dve nacije u dva glasa – za jednog čoveka i pobedu života! /video/
Kapiten u misiji spasavanja života /foto/
Fudbaler Danske budan i u stabilnom stanju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala