Bogdan i Atlanta prokockali brejk /video/

© AP Photo / ElsaBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, baš kao i Nikola Jokić, nije imao sreće u noći između petka i subote. Njegova Atlanta poražena je na svom parketu od Filadelfije rezultatom 127:111, pa je tako prokockan brejk prednosti, i sada Seventisiksersi vode 2:1 u polufinalu Istočne konferencije.
Srpski bek ubacio je 19 poena uz četiri skoka za 40 minuta provedenih na terenu, dok je Trej Jang bio najefikasniji akter „jastrebova“, posstigao je 28 poena i imao osam asistencija, dok je Kolins bio na koti 23, a Galinari na 17.
Nikola Jokić MVP - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Jokić primio MVP nagradu i ispisao istoriju, ali ni to nije pomoglo /video/
S druge strane, istakao se snažni centar, isti onaj kojeg je Nikola Jokić oduvao u trci za MVP titulu - Džoel Embid, sa 27 poena, devet skokova i osam asistencija.
Embid je imao podršku od Tobajasa Herisa koji je brojao do 22 poena, imao je i osam skokova. 
Atlanta je u potpunosti podbacila u šutu, to potvrđuje i mizeran učinak u pokušajima za tri poena, svega šest iz čak 22 pokušaja. Šuterska nemoć Hoksa protiv inspirisane Filadelfije nije mogla nikako drugačije da se završi, nego ubedljivim porazom.
Atlanta je za 48 minuta imala svega 15 timskih asistencija, Filadelfija čak 27. Već u drugoj četvrtini Fila je imala plus 11, to je u tom trenutku bio najubedljiviji zaostatak Hoksa na domaćem parketu od starta plej-ofa.
​Bogdan Bogdanović je do poluvremena ubacio 15 poena, a meč je na kraju okončao sa 19, ali se utopio u loše šutersko veče Atlante.
Odluka o pobedniku pala je u trećoj četvrtini, tada se Filadelfija odlepila već u uvodnim minutima na plus 14, i onda je prednost nastavljala da raste, Bogdanu i ekipi nije bilo spasa.
Naredni meč polufinalne serije istoka zakazan je za noć između ponedeljka i utorka od 01.30.
► „Ljudi su poludeli“ /video/
► Petrušev trojkom srušio Zvezdu i izborio majstoricu! /video/
► „Amerikanci tvrde da su kolevka košarke i ne mogu da prihvate nekog iz 'male Srbije'“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala