Ruska heroina zaustavljena u finalu Rolan Garosa – trofej ide u Češku!

© AP Photo / Michel EulerRuska teniserka Anastasija Pavljučenkova
Ruska teniserka Anastasija Pavljučenkova - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2021
Pratite nas
Anastasija Pavljučenkova nije uspela da osvoji titulu na Rolan Garosu pošto je u velikom finalu izgubila u tri seta od Barbore Krejčikove – 6:1, 2:6, 6:4.
Pavljučenkova, 32. teniserka sveta, nije uspela da napravi čudo i osvoji titulu u Parizu. Nijanse su odlučivali i Krejčikova je došla do prve Grend slem titule.
Teniserka iz Češke došla je u odličnoj formi na Rolan Garos osvojivši Strazbur, te je to i potvrdila na Otvorenom prvenstvu Francuske.
Krejčikovoj je ovo bila jedanaesta pobeda zaredom i od ponedeljka će biti 15. teniserka sveta, dok će ruska teniserka biti korak ispred na 14. poziciji.
Prvi set ubedljivo je pripao češkoj teniserki. Iako je izgubila svoj servis na startu, dobila je narednih šest gemova i rezultatom 6:1, za samo 31 minut došla je do vođstva.
To je probudilo Ruskinju, Pavljučenkova je zaigrala znatno bolje, čak tri puta oduzela je servis Krejčikovoj i ekspresno je stigla do izjednačenja, 6:1, 2:6.
Očekivano, u trećem setu gledali smo veliku borbu. Krejčikova je prva napravila brejk, ali je Pavljučenkova imala odgovor i ribrejkom se vratila u meč.
Ipak, Anastasija je odigrala jako loše u sedmom gemu, dopustila je protivnici da ponovo dođe do brejka i ovoga puta nije ga ispuštala do kraja – 6:1, 2:6, 6.4.
„Federer nije želeo da ga Đoković razbije“
„Đoković me se uplašio“ /video/
Novak pokazao šta se desi dok gledate Đokovića i Nadala /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala