Ruski fudbaler prva žrtva virusa korona na Evropskom prvenstvu

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaRuski fudbaler Andrej Mostovoj
Ruski fudbaler Andrej Mostovoj - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Fudbalski reprezentativac Rusije Andrej Mostovoj prvi je igrač koji odstranjen iz nekog tima na Evropskom prvenstvu zbog virusa korona.
Kako je saopštio Fudbalski savez Rusije, Mostovoj je bio pozitivan na testiranju na virus korona, a njegovo mesto u ekipi zauzeće defanzivac moskovskog Dinama Roman Jevgenijev.
Do neophodne promene u sastavu reprezentacije Rusije došlo je samo dan pre njihovog uvodnog meča na EP protiv Belgije koji se igra u Sankt Peterburgu.
Mostovoj je u nacionalnom timu debitovao prošle godine, odigrao je osam od poslednjih 11 mečeva ruske selekcije, a uglavnom je šansu dobijao sa klupe.
Reprezentacije Španije i Švedske su takođe prijavile da u svojim redovima imaju igrače koji su pozitivni na korona virus, ali se još nisu odlučili da menjaju spisak učesnika za EURO.
Evropsko prvenstvo u fudbalu počinje u petak, 11. juna, a sportska redakcija Sputnjika na srpskom jeziku je pripremila bogat propratni program. U našem specijalu moći ćete da pročitate sve zanimljivosti, izveštaje, analize, ali i da pogledate multimedijalni sadržaj koji će vam dodatno približiti atmosferu na takmičenju.
Uz to, u našoj anketi možete glasati za svoje favorite, a u komentarima i da prognozirate konačan ishod.
Uživajte uz najbolji evropski fudbal i Sputnjik sport!
Bivši reprezentativac Rade Bogdanović je u emisiji „Miljanov korner“ analizirao Evropsko prvenstvo u sebi svojstvenom stilu.
Mijatović za Sputnjik: Ceo Balkan uz Makedonce, ne otpisujte Hrvate
Sputnjikovih idealnih 11 koji neće videti Evro
Mnoga srpska deca nemaju gde da gledaju Evropsko prvenstvo u fudbalu – nek prebace na rijaliti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala