Ruska vojska dobija dva serijska lovca Su-57

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovac pete generacije Su-57
Višenamenski lovac pete generacije Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Vazdušno-kosmičke snage (VKS) Rusije ove godine će dobiti dva serijska lovca pete generacije Su-57, saopštio je Sputnjiku izvor u avionskoj industriji.
Ruske vazdušne snage su prvi serijski lovac Su-57 dobile još krajem 2020. godine.
„Do kraja 2021. godine Oružanim snagama Rusije će biti predat drugi i treći serijski avion pete generacije. Avioni će, kao i prvi serijski lovac, biti testirani u Državnom centru za letačka ispitivanja u Ahtubinsku“, rekao je sagovornik.
Ruski avion SU-57 - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Pet zemalja jugoistočne Azije želi Su-57/video/
On je pojasnio da prvi avion za sada ostaje u Centru za ispitivanje i još neće biti prebačen u borbenu jedinicu i dodao da je ranije tokom 2021. godine bio plan da se vojsci predaju četiri najnovija lovca.
Državni centar za letačka ispitivanja nalazi se na teritoriji Južnog vojnog okruga. Svi avioni i njihovo vazduhoplovno naoružanje pre puštanja u upotrebu ili prebacivanja u borbene jedinice testiraju se u tom centru.
Ugovor za 76 lovaca Su-57 za Ministarstvo odbrane je potpisan na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija-2018“. Plan je da tri avionska puka dobiju ove avione.
Lovac Su-57 (ranije poznat kao PAK FA) je ruska letelica pete generacije predviđena za uništavanje svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih meta. Prvi let je izveo 2010. godine. Su-57 karakteriše visok stepen manevarskih sposobnosti, najnoviji sistem radio-elektronske opreme i slaba uočljivost zbog „stelt“ tehnologije.
Lovci pete generacije Su-57 učestvovali su 9. maja na Paradi pobede u Moskvi. Vazduhoplovni deo parade, ali i celu manifestaciju sa prevodom na srpski, možete pogledati na Sputnjikovom jutjub kanalu:
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala