Probijen tunel na najtežoj deonici auto-puta „Miloš Veliki“ /video/

© Foto : Youtube/Izgradnja Srbije/PrintscreenTunel Trbušani na deonici auto-puta Preljina-Požega
Tunel Trbušani na deonici auto-puta Preljina-Požega - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Požege jedna je od najtežih koja se trenutno gradi u Srbiji jer se na njoj nalazi veliki broj nadvožnjaka, mostova i tunela. Jedan od tih tunela je i onaj u mestu Trbušani, koji je upravo probijen.
„Probili smo jedan od tunela u mestu Trbušani, radi se u dve smene po deset sati dnevno i nema stajanja“, rekao je ministar Tomislav Momirović, koji je obišao radove.
Izgradnjom deonice auto-puta od Preljine do Požege rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put koji prolazi kroz Ovčar Banju.
Na taj način smanjiće se saobraćajne gužve, ali i broj saobraćajnih udesa koji je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri poprilično veliki, prenosi B92.
„Počinju letnji odmori, već se stvaraju saobraćajne gužve na naplatnoj rampi u Preljini kao i na obilaznici oko Čačka. To će za sve nas uskoro biti prošlost. Izvođenje radova na trasi teče predviđenom dinamikom. Nemamo nijedan parkirani bager, niti građevinski kamion. Svi su na terenima, i to širom Srbije. Završetak ove deonice rasteretiće dodatno Ibarsku magistralu, koja je odavno trebalo da bude lokalni put. Smanjiće se broj saobraćajnih nezgoda, koja sada ne iznenađuju jer je frekvencija saobraćaja i broj vozila na našim putevima ogroman“, dodao je Momirović.
„Kada se završi deonica do Požege, nastavljamo dalje ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Kada se svi ovi započeti projekti završe, Srbija više neće biti ista zemlja“, zaključio je Momirović.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala