„Kakve klimatske promene, to su Moskva i Peking“: Američki general pobija Bajdenove tvrdnje

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteGeneral Mark Mili
General Mark Mili - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Peking i Moskva su najveća pretnje Sjedinjenim Državama a ne klimatske promene, rekao je Mark Mili, jedan od najviših generala Pentagona. Tako se suprotstavio tvrdnjama Džoa Bajdena koji je klimatske promene stavio na vrh liste.
Upitan da prokomentariše Bajdenov komentar tokom govora u odboru Senata u četvrtak, predsedavajući Objedinjenog komiteta načelnika štabova, sugerisao je da predsednik „mlako“ navodi najveće pretnje državi umesto da imenuje dva strana „protivnika“.
„Klimatske promene utiču, a predsednik gleda mnogo širi ugao od mene. Ja to gledam sa strogo vojnog stanovišta. I sa strogo vojnog stanovišta, ja tu postavljam Kinu i Rusiju“, rekao je general.
Tokom skorašnje posete američkim trupama u Velikoj Britaniji, Bajden se setio prethodne diskusije koju je vodio sa visokim zvaničnicima Pentagona. „Ovo nije šala. Znate šta su nam iz Objedinjenog komiteta rekli koja je najveća pretnja sa kojom se suočava Amerika? Globalno zagrevanje“, rekao je tada predsednik SAD, prenosi RT.
Uprkos tome što je to pitanje skrajnulo temu vojske, general Mili je rekao da promenljiva klima predstavlja „pretnju“ i da bi mogla imati „značajan uticaj na vojne operacije“, dodajući da „nacionalna bezbednost ima širi pogled na to“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala